Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Filmicoon James Earl Jones Overleden Op 93 Jarige Leeftijd

Filmicoon James Earl Jones overleden op 93-jarige leeftijd

Stem van Darth Vader en Mufasa sterft

James Earl Jones, de Amerikaanse acteur die bekendstond om zijn iconische stemrollen als Darth Vader in de "Star Wars"-franchise en Mufasa in "The Lion King", is op 93-jarige leeftijd overleden.

Jones' overlijden werd bevestigd door zijn familie, die in een verklaring zijn ongelofelijke talent en toewijding aan zijn vak prees. Hij stierf op 31 maart 2023 in zijn huis in Pawling, New York.

Geboren in 1931, begon Jones zijn carrière in de jaren vijftig en verscheen in talloze toneel-, film- en televisieproducties. Hij werd beroemd in de jaren zeventig voor zijn stemrol als de dreigende Lord Voldemort in de "Star Wars"-films.

Een erfenis van iconische rollen

Jones' stem was net zo herkenbaar als zijn gezicht, en hij leende zijn talent aan talloze andere personages, waaronder de koning in "Coming to America" en de verteller in "The Sandlot". Hij ontving meerdere prijzen voor zijn werk, waaronder een Tony Award en een Emmy Award.

Jones' overlijden is een groot verlies voor de entertainmentwereld. Zijn iconische stemrollen en zijn toewijding aan zijn vak zullen nog vele jaren herinnerd worden.


Comments